Ağı liberal önyargıyla suçlayan NPR editörü istifa etti

BadılCan

Member
Geçen hafta çevrimiçi bir makalesinde ağı liberal önyargılarla suçlayan, muhafazakarların eleştirilerine ve birçok meslektaşının suçlamalarına maruz kalan NPR editörü Uri Berliner, kâr amacı gütmeyen kuruluştan istifa etti.

Bay Berliner, Çarşamba günü sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda, ağın genel müdürü Katherine Maher'in eleştirileri üzerine istifa ettiğini söyledi.

Bay Berliner, “Bölücü görüşleri, Free Press makalemde bahsettiğim NPR'deki sorunların aynısını doğrulayan yeni bir CEO tarafından aşağılandığım bir haber odasında çalışamam” diye yazdı.

Bayan Maher'e yazdığı kısa istifa mektubunda Bay Berliner, NPR'yi sevdiğini söyledi, onu “büyük bir Amerikan kurumu” olarak nitelendirdi ve “meslektaşlarımın dürüstlüğüne saygı duyduğunu ve NPR'nin gelişmesini ve önemli gazetecilik yapmasını istediğini” ekledi. ”


NPR sözcüsü Isabel Lara, kar amacı gütmeyen kuruluşun personel meseleleri hakkında yorum yapmadığını söyledi.

Bir röportajda Bay Berliner, NPR'den istifa etme kararının bu hafta başında Bayan Maher ile yaptığı e-posta alışverişinden sonra geldiğini söyledi. Röportajda, e-postalarından birinden, geçen hafta çalışanlara iş yerinde dürüstlükle ilgili olarak gönderdiği bir notta, ismi belirtilmese de kendisinden bahsedildiğini çıkarabildiğini söyledi. Pazartesi günü Bay Berliner'e gönderilen e-postada Bayan Maher, notunun “kendi başına durduğunu ve organizasyonumuza ilişkin görüşümü yansıttığını” söyledi.

Bay Berliner, “Pazartesi öğleden sonra benim için her şey tamamen değişti” dedi.

Bay Berliner'in makalesi, NPR'ye yönelik bir eşekarısı eleştirisi yuvasını serbest bıraktı ve Bay Berliner'i ağ içinde bir parya haline getirdi. Birkaç çalışan Haber'a artık onunla çalışmak istemediklerini söyledi ve makalesi, ağın baş editörü Edith Chapin tarafından kınandı.

NPR'deki birçok gazeteci, haber bülteni platformu Substack'ta Bay Berliner'in “farklı bir bakış açısına sahip birini” dahil edemediğini söyleyen “Morning Edition” sunucusu Steve Inskeep de dahil olmak üzere makaleye karşı çıktı.

Bay Inskeep, “Bu makalenin daha iyi bir editöre ihtiyacı vardı” diye yazdı. “Uri'nin hikayesini kimin düzenlediğini bilmiyorum ama kendisini itibarsızlaştıran bir makale yayınlamasını sağladılar.”

Bay Berliner'in makalesi eski NPR çalışanları arasında bazı destekçiler buldu. Eski bir kamu denetçisi olan Jeffrey A. Dvorkin, sosyal medyada Bay Berliner'in “yanlış olmadığını” söyledi. NPR'nin eski genel yayın yönetmeni Chuck Holmes, Bay Berliner'in Facebook'taki makalesini “cesur” olarak nitelendirdi.


Muhafazakar aktivistler de dahil olmak üzere NPR'yi eleştirenler, Bay Berliner'in The Free Press'teki makalesini ağın gazeteciliğine ve liderliğine saldırmak için kullandılar. Bunlardan biri olan Christopher Rufo, Bayan Maher'in Başkan Donald J. Trump'ı eleştiren ve ilerici davaları destekleyen sosyal medya paylaşımlarını yeniden gün yüzüne çıkarmaya başladı. Bay Rufo'nun, eski Harvard başkanı Claudine Gay'e yönelik intihal iddiaları da dahil olmak üzere, tanınmış kişilerin eleştirel hikayelerini haber yapmaları için medya kuruluşlarına baskı yapma geçmişi var.

NPR, bu hafta başında yaptığı açıklamada, Bayan Maher'in sosyal medya paylaşımlarının, genel müdür olarak görev süresinden önce geldiğini ve o sırada haber sektöründe olmadığını ekledi.

Bay Berliner, NPR'den istifa etmeden önce, izinsiz olarak dış kuruluşlarda çalışmayı yasaklayan şirket politikalarını ihlal ettiği için beş gün süreyle ağdan uzaklaştırılmıştı.

Bay Berliner, NPR'den ayrıldıktan sonra acil bir planının olmadığını, daha fazla uyumayı ve ailesiyle vakit geçirmeyi sabırsızlıkla beklediğini ekledi.
 
Üst