ESPN araştırmacısı ve bilgi yıldızı Howie Schwab 63 yaşında öldü

BadılCan

Member
ESPN'de uzun süre görev yaptığı sırada istatistiklere olan sevgisini ifade eden ve en çok “Stump the Schwab” adlı yarışma programında en iyi bilgi yarışması uzmanı rolüyle tanınan spor meraklısı Howie Schwab, Cumartesi günü Aventura, Florida'da hayatını kaybetti. 63.

Ölümü eşi Suzie Davie-Schwab tarafından sosyal medyadan duyuruldu. Annesi Dona (Bressner) Schwab, görünüşe göre kalp krizinden öldüğünde enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Bay Schwab, 2004 yılında kendi şovunda rol almak üzere işe alındığında, ESPN'de 17 yıl boyunca araştırmacı ve yapımcı olarak perde arkasında çalışmıştı.

“Stump the Schwab” programında üç yarışmacı, açılış turlarında sunucu Stuart Scott'ın sorularını yanıtlayarak Bay Schwab'ı geride bırakmak için yarıştı. Schwab Showdown adı verilen final turunda, üçünün en iyileri ona karşı yarıştı ve 25.000$'lık büyük ödülü kazandı. Bay Schwab neredeyse her zaman kazandı.


2005 sezonu şampiyonunun belirlendiği bölümde Bay Schwab, gösterinin başlangıcında her iki kolunda da bir kadın bulunan kırmızı boks peleriniyle stüdyoya girdi; Daha sonra bornozunu çıkardı ve Derek Jeter formasını ve gölge boksunu ortaya çıkardı.

Bay Scott'a “Gürültüye hazırım” dedi.

Bay Schwab tipik bir televizyon yıldızına benzemiyordu: Aşırı kiloluydu, gözlük takıyordu ve keçi sakalı takıyordu.


Haber için 2005 yılında yayınlanan “Stump the Schwab” incelemesinde Marc Weingarten şunları yazdı: “Dizinin çekiciliği, dikkatlice geliştirilmiş ters züppeliğinde yatıyor. Bay Schwab'ın her gelene silahla saldırmasını izlemek, Homer Simpson'ın tüm zamanların “Jeopardy!” Ken Jennings'i ele geçirmesini izlemeye benziyor. Şampiyon, üniversite sınav kasesinde.

Gösteri 2004'ten 2006'ya kadar sürdü ve daha sonra tekrar gösterimlerde görüldü.

Bay Schwab 2007'de Tampa Bay Times'a “Herkes beni hazırlıksız yakalamak istiyor” dedi. “İnsanlar gelip 'Falan kişinin 1941'de ayakkabı numarası kaç numaraydı?' diye soruyor. 'Anladım' diyorum. Bakın, her şeyi bilmiyorum.”


Bay Schwab'ın spor bilgisinin derinliği ve genişliği, onu “spor hayranlarını her gece daha akıllı hale getiren, gerçekten iyi spor hayranlarının sporu seven diğer hayranlarla konuşurken kullanabileceği türden bilgiler” sağlayan istatistikler sağlamaya yöneltti, dedi John Walsh, ESPN'in eski bir genel yayın yönetmeni, bir telefon röportajında şunları söyledi.

ESPN'in ilk araştırma görevlisi ve daha sonra araştırma başkanı olarak Bay Schwab, “SportsCenter” ve “College GameDay” dahil olmak üzere çeşitli programlara katkıda bulundu ve bireysel spor spikerleriyle çalıştı. Üniversite basketbolu analisti Dick Vitale ile özellikle yakındı.


Howard Arlen Schwab, 17 Eylül 1960'ta Brooklyn'de doğdu ve Long Island'daki Baldwin, NY'de büyüdü. Annesi bir lise öğretmeni ve yöneticisiydi ve Alman göçmeni ve Holokost'tan sağ kurtulan babası Theodore'un toptan fotoğraf malzemeleri işi vardı.

Dona Schwab, Howard'ın çocukken “berbat bir sporcu olduğunu, ancak sokak hokeyi maçlarında kaleci olduğu sokaklarda oynamayı sevdiğini” söyledi. Yaz kampında önceki günün sonuçlarını hoparlör üzerinden diğer kamp katılımcılarına aktardı.


“Fotoğrafik bir hafızası vardı” diye ekledi. “Oynadığı her oyunda oturduğu koltuğu size söyleyebilirdi.”

Bay Schwab, spor yönetimi alanında lisans derecesi aldığı St. John's Üniversitesi'nde kampüs gazetesi The Torch için yazdı ve 1981'de çok aranan lise basketbol yıldızı Chris Mullin'in üniversitede oynayacağı haberini verdi. .

2019 yılında okulun basketbol koçu Lou Carnesecca makaleyi okuduktan sonra Bay Schwab, St. John'un web sitesine Bay Schwab'ı ofisine çağırdığını ve “Bu henüz bitmiş bir anlaşma değil” dediğini söyledi. fikrini değiştirir mi?” Bay Schwab hikâyenin arkasında durdu. Ve Bay Mullin ertesi gün imzaladı.

1982'de mezun olduktan sonra Bay Schwab, College & Pro Football Newsweekly tarafından işe alındı; burada 1982'den 1985'e kadar yönetici editör, 1986'dan 1987'ye kadar da yönetici editör olarak görev yaptı.


ESPN onu 1987'de serbest araştırmacı olarak işe aldı, ertesi yıl onu ortaklığa terfi ettirdi ve 1991'de büyüyen araştırma departmanının başına getirdi. Dört yıl sonra espn.com'un koordinatör yapımcısı seçildi. 1998 yılında stüdyo prodüksiyonunun koordinatör yapımcılığına terfi etti.


Eski “SportsCenter” sunucusu Keith Olbermann, sosyal medya platformu X'te şunu yazdı:“Sadece o olmadan ESPN asla ulaştığı seviyelere ulaşamayacak ve bugün hala mevcut değil.”

Bir başka eski ESPN sunucusu olan Dan Patrick Pazartesi günü radyo programında şunları söyledi: “Howie, Sports Google'dan önce Sports Google'dı. Google, Howie Schwab'ı Google'da arardı.”

2013 yılında Bay Schwab ve yaklaşık 300 ESPN çalışanı işten çıkarıldı. Öfkeyle Twitter'da şunları yazdı: “Sadık bir çalışandım, başkalarına saygı gösterdim, çok sayıda hayır kurumunda çalıştım ve şirketi iyi temsil ettim.” Her zaman benden istenen her şeyi ve daha fazlasını yaptım. Bugün bunun karşılığında ne aldım… Bana kaybolmam gerektiği söylendi.

Takip eden yıllarda, Bay Vitale onu oyun hazırlığının yanı sıra kitapları, web sitesi ve çocukluk çağı kanseriyle mücadeleye yönelik hayırsever çalışmalarında yardımcı olması için işe aldı. Bay Schwab aynı zamanda Make-A-Wish Connecticut'ın yönetim kurulunda da görev yaptı.


Bay Schwab, 2014 yılında Bay Patrick'in Crackle dijital hizmeti üzerinde sunduğu bir yarışma programı olan “Sports Jeopardy!” için danışman olarak işe alındı. Aynı zamanda Fox Sports'un 2018 ve 2019'daki NCAA Erkekler Basketbol Turnuvası haberlerinde parantez uzmanı olarak görev yaptı.

Bay Schwab'ın eşi ve annesinin yanı sıra kız kardeşi Elysa Schwab da hayatta kaldı. Babası geçen yıl öldü. İlk karısı Jodi Singer 2014 yılında öldü.

“Stump the Schwab”ın yapımının 2006'da sona ermesinden yaklaşık on yıl sonra, Bay Schwab, fantastik sporlar liginden tanıdığı Jerry Capozzalo adında bir arkadaşı onu kızı Denise'in nişan partisine davet edip çıkma teklif ettiğinde aynı şeyi tekrar yaptı. “Schwab'ı Stump” sahnelemek için. Stump” benzeri rekabet. Dizinin hayranıydı.

Bay Capozzalo telefonla, “Katılamadı ama ona partideki gruba önemsiz sorular sorarken çekilmiş bir kaset gönderdi” dedi. “Beğendiler. Bazı cevapları aldılar ama o çoğunu zekasıyla geride bıraktı.”
 
Üst