RenkliDusler
Active member
Bardak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Kreması için:
Not EkleTanımı Yazdır
Kreması için:
- 400 ml krema
- 250 gram labne peyniri
- 5 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket vanilyalı pudding
- Bisküvi (200 gram kadar kullandım)
- 400 gram buzlu karışık kırmızı meyve (Derin dondurucudan) yahut mevsimi ise taze meyve
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 120 ml meyve suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel meyveli pudding hazırlıyoruz, bunun için 120ml meyve suyunu, nişasta ile güzelce çırpma teli ile çırpıyoruz.
- Meyveleri ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra nişastalı meyve suyu karışımını karıştırarak meyvelere ekliyoruz.
- Üzerini streçliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Pudingimizi 600 ml süt ile (500 ml yerine, 600 ml kullanıyoruz) hazırlayıp, üzerini streçliyor ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için, kremayı, labne peynirini, şekeri ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Bisküvileri rondodan geçiriyoruz (ufaltılıyoruz)
- Artık birinci başta bardaklara pudding, bisküviler daha sonra meyveli pudding ve krema ile dolduruyoruz.
- 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz