RenkliDusler
Active member
Fındıklı Saray Lokumu-Sultan Lokumu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- Fındık içi
- 1 su bardağı toz hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- İrmik, toz şeker ,vanilya tencereye alınarak karıştırılır. Üzerine süt eklenerek düzgünce karıştırılır.
- Karışım ocağa alınarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
- Pişen muhallebinin içerisine tereyağı eklenerek erinciye kadar karıştırılır altı kapatılır ve düzgünce soğuyana kadar bekletilir. Soğuduktan daha sonra içerisine 1 paket toz kremşanti eklendikten daha sonra elle yoğurulur üzerine streç çekilerek buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen muhallebiyi dolaptan çıkartılarak ceviz büyüklüğünde modüller alınarak yuvarlanarak form verilir.
- Form vermiş olduğumuz lokumlarımızı hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizilir ve üzerilerine kavrulmuş fındık batırılır.
- Ve servis edilir, deneyeceklere afiyet olsun.