Fırınsız Pamuk Üzere Haşhaşlı (5 Kaşık Keki)

RenkliDusler

Active member
Fırınsız Pamuk Üzere Haşhaşlı (5 Kaşık Keki) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı doruklu un
  • 1 tatlı kaşığı mavi haş haş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığınınucu ile karbonat
  • 1 paket vanilya
Fırınsız Pamuk Üzere Haşhaşlı (5 Kaşık Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alalım köpürene kadar çırpalım.
  2. ondan sonrasında un hariç tüm materyalleri karıştıralım. Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz.
  3. Orta büyüklükteki tavayı sıvı yağ ile yağlayalım hamurumuzu tavaya dökelim.
  4. Ocağın en kısık kısmında ağzı kapalı pişmeye bırakalım kapağı 20 dakika katiyen açmıyoruz.
  5. Kekin kapağını açtığınızda kürdan testi yaparak denetim ediyoruz.
  6. Kürdan pak çıktığında üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp keki kenarlarından kaldırarak çevirelim bir kapak yada tabak yardımı ile.
  7. Öbür tarafı da kızarınca ocaktan alıp tavadan keki çıkarıp soğumaya bırakalım.
  8. Kek soğuduktan daha sonra üzerine pudra şekeri dökerek yada sade olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun. Not: tıpkı malzemeyi fırında küçük bir kalıpta yapabilirsiniz.
Fırınsız Pamuk Üzere Haşhaşlı (5 Kaşık Keki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst