RenkliDusler
Active member
Fırınsız Pamuk Üzere Haşhaşlı (5 Kaşık Keki) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı doruklu un
- 1 tatlı kaşığı mavi haş haş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığınınucu ile karbonat
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alalım köpürene kadar çırpalım.
- ondan sonrasında un hariç tüm materyalleri karıştıralım. Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz.
- Orta büyüklükteki tavayı sıvı yağ ile yağlayalım hamurumuzu tavaya dökelim.
- Ocağın en kısık kısmında ağzı kapalı pişmeye bırakalım kapağı 20 dakika katiyen açmıyoruz.
- Kekin kapağını açtığınızda kürdan testi yaparak denetim ediyoruz.
- Kürdan pak çıktığında üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp keki kenarlarından kaldırarak çevirelim bir kapak yada tabak yardımı ile.
- Öbür tarafı da kızarınca ocaktan alıp tavadan keki çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Kek soğuduktan daha sonra üzerine pudra şekeri dökerek yada sade olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun. Not: tıpkı malzemeyi fırında küçük bir kalıpta yapabilirsiniz.