RenkliDusler
Active member
Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram irmik
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1, 5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kapta irmik, şeker, kabartma tozu, vanilya ve yoğurdu karıştırıyoruz. Yağladığımız tepsiye yayıyoruz.
- Üstü kızarana kadar fırına veriyoruz.
- O olana kadar şerbeti yapıyoruz; su ve şekeri kaynatıyoruz, kaynayınca da limon damlatıyoruz.
- Fırından çıkartıyoruz ve şerbeti üstüne gezdiriyoruz. Biraz bekletip kesiyoruz.
- Muhallebi için şekeri, sütü, unu ve nişastayı tencereye koyuyoruz.
- Yoğunlaşana kadar pişirip ocaktan alıyoruz. daha sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Kestiğimiz şambabanın üstüne muhallebisini gezdiriyoruz. Servise hazırdır. Afiyet olsun.