Muhallebili İrmik Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram irmik
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
Şerbeti için;

  • 2, 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kapta irmik, şeker, kabartma tozu, vanilya ve yoğurdu karıştırıyoruz. Yağladığımız tepsiye yayıyoruz.
  2. Üstü kızarana kadar fırına veriyoruz.
  3. O olana kadar şerbeti yapıyoruz; su ve şekeri kaynatıyoruz, kaynayınca da limon damlatıyoruz.
  4. Fırından çıkartıyoruz ve şerbeti üstüne gezdiriyoruz. Biraz bekletip kesiyoruz.
  5. Muhallebi için şekeri, sütü, unu ve nişastayı tencereye koyuyoruz.
  6. Yoğunlaşana kadar pişirip ocaktan alıyoruz. daha sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  7. Kestiğimiz şambabanın üstüne muhallebisini gezdiriyoruz. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
 
Üst