RenkliDusler
Active member
Narlı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket meyveli (Kırmızı) jöle
- 1 su bardağı nar
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta (Mısır yahut buğday fark etmez)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Ben teremyağ kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
- Jöleyi paketin üstündeki tarife bakılırsa hazırlayalım.
- Kalıbımızı aykırı çevirirken kolaylık sağlaması için suyla çalkalayalım.
- Jöleyi kalıbımıza dökelim, içerisine nar tanelerini serpiştirelim.
- Buzdolabına soğumaya bırakalım.
- Süt, un, nişasta ve şekeri tenceremizde karıştıralım ve ocağımızı orta ateşte yakalım.
- Kaynayana kadar daima karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyelim.
- Dolapta soğuyan jölemizin üzerine muhallebimizi dökelim ve 4-5 saat dolapta bekletelim.Tatlımız servise hazır. Dilerseniz kuplarda, dilerseniz kalıpta hazırlayıp tüketebilirsiniz.Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. ????????.