Narlı Muhallebi

RenkliDusler

Active member
Narlı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket meyveli (Kırmızı) jöle
  • 1 su bardağı nar
Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Mısır yahut buğday fark etmez)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (Ben teremyağ kullandım)
Narlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Jöleyi paketin üstündeki tarife bakılırsa hazırlayalım.
  2. Kalıbımızı aykırı çevirirken kolaylık sağlaması için suyla çalkalayalım.
  3. Jöleyi kalıbımıza dökelim, içerisine nar tanelerini serpiştirelim.
  4. Buzdolabına soğumaya bırakalım.
  5. Süt, un, nişasta ve şekeri tenceremizde karıştıralım ve ocağımızı orta ateşte yakalım.
  6. Kaynayana kadar daima karıştıralım.
  7. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyelim.
  8. Dolapta soğuyan jölemizin üzerine muhallebimizi dökelim ve 4-5 saat dolapta bekletelim.Tatlımız servise hazır. Dilerseniz kuplarda, dilerseniz kalıpta hazırlayıp tüketebilirsiniz.Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. ????????.
Narlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst