Phoenix polisi, bir Wall Street Journal muhabirinin gözaltına alınmasını soruşturuyor

BadılCan

Active member
Phoenix Polis Departmanı, Kasım ayında bir Chase Bank dışında röportajlar yapan bir Wall Street Journal muhabirinin tutuklanmasıyla ilgili bir iç soruşturma başlattı.

Wall Street Journal’dan yapılan açıklamada, siyahi olan muhabir Dion Rabouin’in elleri kelepçeli bir şekilde polis aracına bindirildiği sırada bankanın dışında rapor verdiği belirtildi.

Bay Rabouin’in tutuklanması 23 Kasım’da gerçekleşti, ancak ABC15 televizyon kanalının Çarşamba günü bölümü yayınlamasının ardından büyük ilgi gördü.

Bir görgü tanığı tarafından çekilen görüntülerde Bay Rabouin kelepçeli ve bir polis aracında oturuyor. Bir memurun kendisine, “Sana bir şans daha vermiyorum” dediği duyuluyor. Bay Rabouin’in, “Bana ne için bir şans vermiyorsun? Yanlış hiçbir şey yapmadım.”

Polis departmanı yaptığı açıklamada, The Journal’ın baş editöründen bir mektup aldıktan sonra “idari soruşturma” başlattığını söyledi.

Bakanlık, “Banka çalışanları, bankaya giren bir adamın insanlara yaklaşıp onlara kişisel sorular sorduğuna dair müşteri şikayetleri aldıktan sonra polisle temasa geçti” dedi. Bay Rabouin ve polis memuru arasındaki etkileşimin özel mülkte gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Bakanlık, soruşturma tamamlandıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Bay Rabouin suçlanmadı.

ABC15 tarafından yayınlanan bir polis raporuna göre, bir Chase Bank çalışanı, muhabir kılığına giren ve ayrılmayı reddeden “banka dışındaki şüpheli bir kişiyi” yetkililere bildirdi.

Memur Caleb Zimmerman raporda banka çalışanları ile konuştuğunu ve banka çalışanlarının Bay Rabouin’e müşterileri rahatsız ettiğini söylediklerini söyledi. Memur Zimmerman, Bay Rabouin’in izinsiz girdiği sonucuna vardığını söyledi.

Raporda, “Kimliğinin yanında olduğunu söyledi ancak göstermeyi reddetti” denildi. “O sırada Dion’a arkasını dönüp ellerini arkasına koymasını söyledim ama o bunu yapmadı.”

Olay, Phoenix Polis Departmanının davranışlarına ve ayrımcı ve taciz edici uygulamalara girip girmediklerine ve aşırı güç kullanıp kullanmadıklarına yönelik tam bir federal soruşturma sırasında meydana geldi.

Journal, New York’ta yaşayan ve finanstan sorumlu Bay Rabouin’e yönelik muameleden “derin endişe duyduğunu” söyledi.

The Journal yaptığı açıklamada, “Phoenix Polis Departmanından olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütmesini ve memurlarının neden durumu gereksiz yere tırmandırdığını ve bu agresif adımları attığını açıklamasını istedik.” “Hiçbir gazeteci, Birinci Değişiklik haklarını kullandığı için asla hapsedilmemelidir.”

Bay Rabouin Pazar günü röportaj taleplerine hemen yanıt vermedi, ancak olayı Twitter’da doğruladı.

ABC15 ile yaptığı bir röportajda Bay Rabouin, “İşler çok hızlı arttı,” dedi.

İnsanlarla röportaj yapmak için bankaya gittiğinde Phoenix’te ailesiyle vakit geçirdiğini ve kasten “giyinmediğini” – şort ve tişört giydiğini – çünkü o banka müşterilerinin inanmasını istemediğini söyledi. onlara bir şeyler satmaya çalışıyordu.

Televizyon kanalına bir hikaye üzerinde çalıştığını ve uzmanlar ve ekonomistler yerine gerçek insanlar aradığını söyledi. Hikayenin doğasını belirlemedi.

Banka çalışanları ona ne yaptığını sormak için dışarı çıktığında binanın yanında kaldırımda durduğunu söyledi. Bay Rabouin, ABC15’e kendisini bir gazeteci olarak tanıttığını ve kimsenin ondan ayrılmasını istemediğini söyledi.

Bay Rabouin, bundan kısa bir süre sonra bir polis memurunun geldiğini söyledi. Gitmeyi teklif ettiğini söyledi ama memur onu yakaladı ve “Uymazsan bu senin için kötü olabilir” dedi.

Chase Bank sözcüsü Maura Cordova, Bay Rabouin’in gözaltına alınmasıyla ilgili ayrıntılar hakkında daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Pazar günü “Bay Rabouin’den özür dileriz” dedi. “Buna ekleyecek bir şeyim yok.”

The Journal’ın yazı işleri müdürü Matt Murray’den gelen mektuba göre, Bay Rabouin, bankanın dışındaki halka açık bir kaldırımda yoldan geçenlerle röportaj yaparken, bir memur Bay Rabouin’e izinsiz girdiğini söyleyen bir memur tarafından yaklaşıldı.

Bay Murray, “O zamana kadar hiçbir noktada Chase çalışanları veya başka biri Bay Rabouin’den bankanın dışındaki kaldırımı terk etmesini istememişti,” dedi ve Bay Rabouin’in kaldırımdayken orada bulunmaya “açık bir hakkı” olduğunu ekledi. raporlama.

Bay Rabouin’in gitmeyi teklif ettiğini ancak daha sonra kelepçelendiğini ve bir polis aracına bindirildiğini söyledi. Bay Murray, görüntülerin Bay Rabouin’in “bölüm boyunca sakin ve profesyonel bir tavır sergilediğini” gösterdiğini söyledi.

Bay Murray, “Bay Rabouin’in Phoenix Polis memurlarıyla ilişkisinin barışçıl bir şekilde sona ermesi beni rahatlattı,” diye ekledi. “Fakat departmanınızdaki yetkililerin, Bay Rabouin’in anayasal gazetecilik yapma hakkına müdahale etmeye ve herhangi birinin halka açık bir yerde bulunmasını kısıtlıyormuş gibi davranmasına şaşırdım ve endişelendim. Bu tür davranışlar sivil özgürlükleri ihlal ediyor.”