RenkliDusler
Active member
Portakallı Bademli Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 avuç çekilmiş badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 2 adet portakal
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- Çok az zerdeçal
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Akabinde sıvı gereçleri süt ve yağı ekliyoruz.
- daha sonra portakal kabuğu rendesini ve bademleri ekliyoruz akabinde un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Tart kalıbını yağladıktan daha sonra karışımı içine döküp önce ısıttığımız 150°c fırına veriyoruz.
- Pişirme mühletini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz denetimli olarak pişirmenizi tavsiye ederim.
- Sosu için; 2 adet portakalı sıkıyoruz 1 dolu yemek kaşığı nişastayı su ile açtıktan daha sonra üzerine ekliyoruz. Yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırıp tencereye alıyoruz.
- Bir ölçü zerdeçal ekliyoruz renk vermesi için daha sonra daima karıştırarak pişiriyoruz.
- Aksi çevirdiğimiz kekin üzerine sosumuzu döküyoruz, isteğe göre süsülüyoruz.