Şekerpare

RenkliDusler

Active member
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da sanayağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 2 ,5- 3 su bardağı un (markasına bakılırsa değişebilir)
Şerbeti için :

  • 3 ,5 su bardağı şeker
  • 4 ,5 su bardağı su
Şekerpare Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğuk şerbete gereksinimimiz olduğu için evvel şerbeti hazırlayalım. İster karamelize şeker üstüne su, ister su ve şekeri birlikte pişirerek şerbet yapalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Birkaç damla limon sıkarsanız lezzeti artacaktır.
  3. Hamuru için:Un hariç bütün materyalleri bir kaba alalım ve homojen kıvam alana kadar yoğuralım. Unutmayın katı yağ oda sıcaklığında olmalı.
  4. çabucak sonrasında unu denetimli olarak, yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım, hamur pürüzsüz ve kulak göğsü kıvamında olmalıdır. Kıvama gelen hamuru form vererek yağlı kağıt üstüne dizelim ve üstüne yumurta sarısı sürelim.
  5. Tatlımız pişerken kabaracaktır bu sebeple aralıklı dizelim.
  6. En son çatalla çizik halini verip 180 derece öncesinden ısıtılmış fırına atalım.
  7. Fırının markasına ve pişirme ayarına nazaran mühlet değişebilir, ben fanlı fırında altlı üstlü 180 derecede 20 – 25 dakika pişirdim. Şerbet soğuk, tatlı ise birinci sıcaklığı çıkmış olmalı. Afiyet olsun ????.
 
Üst