RenkliDusler
Active member
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da sanayağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 vanilya
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
- 2 ,5- 3 su bardağı un (markasına bakılırsa değişebilir)
- 3 ,5 su bardağı şeker
- 4 ,5 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğuk şerbete gereksinimimiz olduğu için evvel şerbeti hazırlayalım. İster karamelize şeker üstüne su, ister su ve şekeri birlikte pişirerek şerbet yapalım ve soğumaya bırakalım.
- Birkaç damla limon sıkarsanız lezzeti artacaktır.
- Hamuru için:Un hariç bütün materyalleri bir kaba alalım ve homojen kıvam alana kadar yoğuralım. Unutmayın katı yağ oda sıcaklığında olmalı.
- çabucak sonrasında unu denetimli olarak, yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım, hamur pürüzsüz ve kulak göğsü kıvamında olmalıdır. Kıvama gelen hamuru form vererek yağlı kağıt üstüne dizelim ve üstüne yumurta sarısı sürelim.
- Tatlımız pişerken kabaracaktır bu sebeple aralıklı dizelim.
- En son çatalla çizik halini verip 180 derece öncesinden ısıtılmış fırına atalım.
- Fırının markasına ve pişirme ayarına nazaran mühlet değişebilir, ben fanlı fırında altlı üstlü 180 derecede 20 – 25 dakika pişirdim. Şerbet soğuk, tatlı ise birinci sıcaklığı çıkmış olmalı. Afiyet olsun ????.